Wat zijn industriële vloeren?

De term industriële vloer duidt op de naadloze betonnen vloeren die gebruikt worden in de industrie; een traditionele industriële betonnen vloer biedt verschillende eigenschappen zoals duurzaamheid en weerstand tegen slijtage, zwaar verkeer en zware lasten, maar de esthetische uitstraling is niet aanlokkelijk. Toen in de Verenigde Staten de industriële stijl populair werd, werden ook de vloeren met industrieel effect populair, een aantal decoratieve oppervlakken die een visuele verwijzing naar de echte industriële vloeren creëren. Het belangrijkste verschil tussen industriële vloeren en vloeren met industrieel effect heeft te maken met hun toepassing en technische kenmerken: vloeren met industrieel effect hebben namelijk een geringe dikte en kunnen daardoor elk soort oppervlak zonder voegen bedekken.

industriële vloer

Waar is een industriële vloer toepassen? 

De industriële vloeren kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast, op zowel kleine als grote oppervlakken en in elke context, van commerciële ruimtes tot woonwijken. Aanbieders bieden verschillende soorten moderne industriële vloeren, allemaal verschillend in uitstraling, maar allemaal solide, duurzaam en slijtvast. Als je op zoek bent naar een industriële vloer met een sterk karakter en een ruwe, krachtige uitstraling, dan is Cloud-effect Architop® perfect. De Acid Stain-vloer daarentegen kan elke ruimte verfraaien met een origineel en uniek design voor wie op zoek is naar een eclectische stijl dankzij kleur aders in verschillende tinten en glinsterende metaaleffecten.

Wat is de minimumdikte van een industriële vloer?

De minimale dikte van een industriële vloer kan variëren: over het algemeen is een industriële betonvloer 5-10 mm dik. Hij bestaat uit een plaat gewapend beton die vervolgens een oppervlaktebehandeling ondergaat om een definitieve afwerking te verkrijgen. Het is een oneffen oppervlak, dus het gebruik van dilatatievoegen is noodzakelijk.

In het geval van industriële vloeren moet de ontwerper de dikte en het soort beton inschatten dat moet worden gebruikt, afhankelijk van de gewichtsbelasting waaraan de vloer zal moeten weerstaan. Architop® met wolken effect kan worden aangebracht met een dikte van slechts 3-4 mm, waardoor de grenzen van dikte en gewicht van traditioneel beton worden overschreden en toch een grote robuustheid en verkeer bestendigheid wordt gegarandeerd.

Een decoratieve vloer voor een winkelcentrum

Een oud gebouw dat vroeger een aantal diensten herbergde zoals een carwash, bloemenwinkel met gefeliciteerd bloemen of waar je droogbloemen kopen kan. een bandenwinkel en een parkeergarage is gerenoveerd en omgevormd tot een winkelcentrum. Een industriële vloer is gekozen om de bestaande materialen te laten aansluiten bij het nieuwe ontwerp; dankzij de grote esthetische impact wordt de bijzonderheid van het gebouw benadrukt. 

Een privé-woning in industriële stijl

Van buiten ziet het eruit als een treinstation, maar van binnen is het een modern huis in industriële stijl: een open ruimte waar gerecupereerde materialen samengaan met voorwerpen van een essentiële moderniteit, sobere, zuivere lijnen en slechts een paar kleuren. De vloer is gerenoveerd met Microtopping®, een innovatief oppervlak dat in staat is om de ruimte visueel te vergroten, continuïteit te geven en de helderheid van de ruimtes te intensiveren.

Ook interessant: