Welke aankleding van je wand bij een gietvloer?

Een van de meest nieuwe trends op het gebied van wonen is het laten leggen van een gietvloer. De strakke vloer die je daarmee in je huis hebt liggen valt dan ook meteen helemaal op. Bij iedere woonstijl kun je gebruik maken van een gietvloer. Wanneer je de gietvloer met de juiste kleuren, materialen of sferen combineert, kun je helemaal de sfeer creëren die het best bij je past. Maar hoe zou je dan het best de muren aan kunnen kleden zodat dat helemaal bij de sfeer van je gietvloer past? 

Hoe krijg je een warme uitstraling in je huis?

Wanneer je een gietvloer hebt is het belangrijk dat je bij de aankleding van je muren ook rekening houdt met de woonstijl die je graag neer zou willen zetten. Als je een hele warme uitstraling zou willen hebben in je huis, dan is het belangrijk dat je daar natuurlijke kleuren en materialen voor gebruikt. 

Gietvloeren kun je in allemaal verschillende uitvoeringen en kleuren laten gieten, maar toch is de meest gekozen kleur grijs. Met grijs kun je lekker makkelijk combineren. Maar als je een meer warme uitstraling zou willen hebben, dan zou je beter voor de zachte pastelkleuren kunnen kiezen.

Hoe combineer je de muren met een gietvloer? 

Bij het neerzetten van de juiste sfeer in je huis spelen de muren natuurlijk ook een belangrijke rol. Om een warme sfeer te creëren zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de sigma pearl clean matt

Deze is te verkrijgen in allemaal verschillende kleuren. En het mooie aan deze verf is, dat het een afwasbare verf is. Zo kun je de sfeer die je neer hebt gezet met deze sigma verf heel makkelijk in stand houden door de muur regelmatig even af te nemen. 

Hoe kun je een stoere look in je huis neerzetten?

Met een betonnen gietvloer heb je het eerste begin voor een stoere inrichting al gezet. Maar hoe nu verder? Want met alleen een betonnen gietvloer heb je nog niet bereikt wat je graag zou willen bereiken. 

Hiervoor heb je ook de aankleding van de muren nodig en dan ook nog de combinatie met de meubelen die je dan neer wil gaan zetten. Als we kijken naar de muren is het belangrijk dat het strakke muren zijn, het liefst helemaal naadloos. 

Met een strakke vloer en strakke naadloze muren is de basis van je stoere huis eigenlijk al helemaal gelegd. Dan gaat het alleen nog over de inrichting om het helemaal af te maken. De inrichting van je stoere huis kun je afmaken door materialen als leer, metaal en onbewerkt hout met elkaar te combineren. 

Waarom je het liefst strakke muren moet hebben bij een gietvloer? 

Wanneer je gebruik maakt van een gietvloer, dan zijn strakke muren ook een must. Mocht je bij een strakke gietvloer op een speelse manier de muren willen bewerken, dan is de hele sfeer uit zijn balans getrokken.  Dit kun je voorkomen door gewoon strakke, gladde en naadloze muren te kiezen.