Welke raamdecoratie is geschikt voor huisdieren?

Heb je huisdieren in huis? Dan weet je als geen ander dat er wel eens ongelukken gebeuren met accessoires en alles wat rondom een raam staat. Het vinden van goede decoratie voor jouw ramen is daarom ook geen eenvoudige klus. Voordat je daadwerkelijk iets ophangt voor de ramen is het verstandig om te bekijken welke varianten van decoratie nou echt geschikt zijn met huisdieren. En waarom zijn deze decoraties eigenlijk de beste keuze voor jouw woning? Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies waar jij aan toe bent en kun je een aankoop doen. 

Houten jaloezieën kunnen tegen een stootje 

Als je katten in huis hebt, willen deze nog wel eens omhoog klimmen langs stof. De gewone jaloezieën zullen daarom geen goede oplossing zijn voor jouw woning. Je kunt er dan voor kiezen om houten jaloezieën voor de ramen te hangen. Het hout zorgt ervoor dat de jaloezieën tegen een stootje kunnen en het geeft jouw woning ook een geheel nieuwe uitstraling. De houten jaloezieën kun je dan wel in verschillende kleuren aanschaffen, zodat je ze aan jouw interieur aanpast en kunt zorgen dat er minder lichtinval komt. Zo kun je ook het binnenklimaat goed regelen.

© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo

Shutters voor meerdere oplossingen 

Naast goede jaloezieën kunnen ook shutters een goede optie zijn. Deze shutters kun je helemaal opendoen gedurende de dag, terwijl je tijdens de zonnige dagen of gedurende de avond de decoratie volledig dicht kunt doen en kunt genieten van de privacy. Het is namelijk ook belangrijk dat voorbijgangers niet zomaar bij jou naar binnen kunt. Tegelijkertijd kunnen jouw huisdieren er een keer tegenaan stoten zonder dat er schade wordt aangebracht. Je kunt er dan voor zorgen dat jouw woning er helemaal naar wens uit komt te zien door een goede kleur te kiezen. 

Meer raamdecoratie is altijd mogelijk 

Er zijn altijd varianten van de raamdecoratie te vinden, welke je kunt gebruiken in woningen met huisdieren. Alles is geheel op maat te maken, waardoor zelfs de afwijkende ramen en openingen voorzien kunnen worden van de beste raamdecoratie. Hiervoor hoef je alleen maar met de professional te overleggen, waarna het opmeten kan beginnen. Je kunt dan ook overleggen of je gebruik wilt maken van een montageservice, zodat je er zelf niet meer naar om hoeft te kijken en je de raamdecoratie dezelfde avond nog in gebruik kunt nemen. Zo zorg je voor de beste bescherming en een goed binnenklimaat.  

Ook interessant: