Door woonbeton te onderhouden verlengt u de levensduur van de vloer en blijft de woonbeton vloer langer mooi. Het onderhouden van een woonbeton vloer vergt niet veel tijd: wekelijks stofzuigen en dweilen houdt de vloer in goede conditie. Plan daarnaast twee keer per jaar een moment in om de vloer diep te reinigen. We vertellen je graag meer over woonbeton onderhoud:
Woonbeton onderhoud: hoe maak ik woonbeton schoon?
- Vegen of stofzuigen
Voor het verwijderen en opvegen van zichtbaar en losliggend stof op de woonbeton vloer maakt u gebruik van een bezem met een zachte borstel. Hierdoor raakt de vloer niet beschadigd. In plaats van een bezem te gebruiken, kunt u ook kiezen voor een stofzuiger. Let er wel op dat u dan een parketborstel als mondstuk voor de stofzuiger gebruikt.
- Dweilen met koud water
Zodra de vloer geveegd of gestofzuigd is, kan de vloer worden gedweild met koud water. Wij adviseren om gebruik te maken van twee emmers: één emmer met schoon koud water en één emmer die u gebruikt om de dweil in uit te wringen. Anders blijft het vuil op het oppervlak liggen en wordt de vloer niet schoon.
Wilt u graag meer informatie over het reinigen of onderhouden van uw woonbeton vloer of heeft u een vlek die u niet uit uw vloer krijgt? Neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij u telefonisch al helpen. Mocht het nodig zijn om bij u langs te komen voor een diepe reiniging, dan plannen we direct een afspraak in.
Woonbeton onderhoud: krassen voorkomen op een woonbeton vloer
Een woonbeton vloer is gemaakt voor intensief gebruik. Wij geven u graag enkele tips om de vloer te onderhouden en langer mooi te houden en te voorkomen dat er krassen ontstaan in de vloer.
Rubberen wielen
Zorg ervoor dat alle stoelen in uw huis of bedrijfspand zijn voorzien van zachte wieltjes. Harde kunststofwielen zijn vaak verantwoordelijk voor kale plekken op de vloer.
Deurmat
Door het plaatsen van een deurmat bij de voordeur en achterdeur voorkomt u dat zand en vuil wordt binnengelopen in huis. Als zand in wordt gelopen, dan ontstaan er door de wrijving krassen op de woonbeton vloer.
Viltjes
Om krassen op uw woonbeton vloer te voorkomen, maakt u gebruik van viltjes. De viltjes plaatst u onder alle meubelen en zware objecten die in direct contact staan met de vloer.
Schoonmaken
Door de woonbeton vloer regelmatig schoon te maken voorkomt u krassen: zand, vuil en steentjes zijn vaak de oorzaak van krassen. Wekelijks stofzuigen en dweilen houdt uw vloer schoon, zodat deze langer mooi blijft.
Meer schoonmaakadvies voor een woonbeton vloer
Voor meer informatie over het onderhouden van een woonbeton vloer of het verwijderen van hardnekkige vlekken op uw woonbeton neemt u telefonisch contact met ons op of stuurt u ons een e-mail. U kunt ons dagelijks bereiken van 09:00 tot 18:00 uur.