Is woonbeton voordelig?

Woonbeton is een schitterend materiaal voor vloeren. Een vloer van woonbeton heeft een rauwe en industriële uitstraling en is strak en minimalistisch. De vloer is door velen geliefd! Want woonbeton is naast erg mooi ook heel praktisch. Een vloer van woonbeton is makkelijk schoon te houden, gaat lang mee en voelt comfortabel aan. Maar is een woonbeton ook voordelig als materiaal voor een vloer? In deze blog geven we antwoord op deze vraag.

Is woonbeton voordelig?

Een vloer van woonbeton is een van de duurdere vloeren. Gemiddeld kost woonbeton zo’n €85,- per vierkante meter. Maar de prijs die je betaalt zie je terug in de goede kwaliteit van de woonbeton gietvloer. Woonbeton lijkt dan wel op echt beton, maar het is sterker en waterafstotend. De vloer gaat dan ook jarenlang mee! Mocht de woonbeton vloer na jaren niet meer zo goed eruit zien als in het begin dan is het mogelijk om alleen de toplaag te vervangen. Hierna ziet de vloer van woonbeton er weer als nieuw uit. Wanneer een ander type vloer allang vervangen moet worden is de vloer van woonbeton nog in goede staat. Een vloer van woonbeton is misschien een investering, maar wel een investering waar je veel voor terug krijgt.

Prijzen van gietvloeren vergeleken

Een woonbeton vloer is een type gietvloer. Er bestaan ook andere gietvloeren, elk met zijn eigen prijsklasse. Dit zijn gemiddelde prijzen voor gietvloeren.

Aantal m2 Prijs PU Gietvloer Epoxy gietvloer Woonbeton Epoxy Coatingvloer
Gietvloer 20 – 50 m2 Vaste staffel (excl btw)* € 3.850,- € 3.150,- € 4.675,- € 2000,-
Gietvloer 51 – 100 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 75,- € 72,- € 98,- € 28,-
Gietvloer 101 – 150 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 65,- € 50,- € 85,- € 25,-
Gietvloer 151 – 200 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 60,- € 42,- € 74,- € 24,-

Een lage prijs voor woonbeton

Wil je graag besparen op de prijs voor woonbeton? Dan is het slim om op een groot oppervlakte woonbeton aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de gehele benedenwoning, of vraag of de buren wellicht ook interesse hebben in woonbeton. Hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Bron afbeelding: Pinterest