Woonbeton in de woonkamer: zes keer inspiratie

Woonbeton heeft al het goede van beton, het is sterk en het heeft een mooie industriële uitstraling. Maar woonbeton heeft niet de nadelen van beton.  Een betonnen vloer is niet bestend tegen vocht, trekt stof aan en is erg hard. Een vloer van woonbeton is juist wel waterafstotend, hygiënisch en voelt comfortabel aan. Naast deze prachtige voordelen is een vloer van woonbeton ook gewoon erg mooi. Wij hebben mooie woonkamers met een vloer van woonbeton voor je geselecteerd. Zes keer inspiratie voor woonbeton in de woonkamer:

Woonbeton in de woonkamer

Woonbeton in de woonkamer:

Zwart, grijs en wit

Deze prachtige woonkamer heeft een mooie kleurencombinatie van zwart wit en grijs. Deze kleurencombinatie is koel en serieus, maar ook erg klassiek. In de woonbeton vloer zie je verschillende tinten grijs, waardoor de vloer echt op beton lijkt. De vloer loopt door in de andere ruimte wat de ruimtes optisch met elkaar verbindt.

woonbeton met verschillende tinten grijs

Moderne woonkamer

In deze woonkamer staat de strakke vloer van woonbeton erg goed. De moderne meubels en de kunst voegen toe aan de moderne sfeer in de woonkamer. Ook in deze ruimte is voor een combinatie van zwart, wit en grijs gekozen. Je kan met deze kleurencombinatie niet mis gaan! De zitruimtes hebben een groot zacht vloerkleed, een mooi contrast met de gladde vloer.

 

sfeervolle woonkamer met woonbeton vloer

Luxe loft

Deze luxe loft is een geweldige combinatie van industriële materialen en klassieke meubels. De rauwe bakstenen muren staan goed bij de vloer van woonbeton. De lange gordijnen, de open haard en de klassieke lamp geven het een klassieke twist. Het is een prachtige luxueus woonkamer. In het woonbeton zijn duidelijke tekeningen te zien. Dit komt omdat woonbeton met de hand wordt aangebracht. Elke vloer is daardoor uniek.

lichtgrijs woonbeton in trendy woning

Klein maar fijn

Deze woonkamer laat zien dat je geen grote woning hoeft te bezitten om een luxe sfeer te creëren. Dit is een geweldige woonkamer voor een bachelor. De lichtgrijze vloer van woonbeton en de opvallende bruine muur complementeren elkaar en zorgen voor een rustige sfeer. De strakke open haard, de strakke tafel en het kunstwerk maken het luxe plaatje helemaal af.

lichtgrijze vloer van woonbeton

Gezellig en landelijk

De vorige woningen waren vooral modern en serieus, maar een vloer van woonbeton staat ook prachtig in een gezellig landelijk interieur. Onbewerkt hout, wat kleur en meubels met een landelijke stijl creëren deze sfeer. In een landelijk interieur zie je ook vaak manden, bloemenkransen en klassieke lampen terug.

 

woonbeton woonkamer

Bohemien en industrieel

In deze woning worden twee populaire interieurstijlen gecombineerd. De woning is deels bohemien, maar heeft ook veel industriële elementen. De prachtige houten balken, de vloer van woonbeton en de grote tafel met ijzeren stoelen zorgen voor een industriële look. Terwijl het kleurrijke etnische tapijt en de vele planten het een bohemien sfeertje geven. Zoals je hier weer ziet, een woonbeton vloer past echt bij erg veel interieurstijlen.

Afbeelding 1: Pinterest

Afbeelding 2: Pinterest

Afbeelding 3: Pinterest

Afbeelding 4: Pinterest

Afbeelding 5: Pinterest

Afbeelding 6: Pinterest

 

Ook interessant: