Woonbeton
Comfortabele en onderhoudsvriendelijke design vloer
Veel mensen denken bij woonbeton aan een kille betonnen vloer, een woonbeton vloer lijkt echter in de verste verte niet op een cementdekvloer of betonnen vloer. Woonbeton ligt dichter bij een gietvloer qua uitstraling en gebruiksgemak. Een beton gietvloer biedt een vloer met een minimalistisch karakter zonder in te leveren op comfort en gebruiksgemak.
- Slijtvast
- Onderhoudsarm
- Modern
- Aan te passen aan jouw interieur
- Naadloos
- Krijgt eigen identiteit in gebruik
Door de vele voordelen van een woon beton vloer is dit type vloer uitermate geschikt voor een kantoorpand, woonhuis of een industriële omgeving.
Woonbeton voor jouw woning
Met woonbeton in je woning creëer je een moderne uitstraling. De kleur van een cementgebonden vloer kan naadloos aangepast worden aan jouw interieur. Daarnaast geniet je van het onderhoudsgemak van een vloer gemaakt van dit materiaal.
Woonbeton voor jouw winkel
Woonbeton past perfect binnen de strakke omgeving van een modern kantoorpand, maar ook voor een winkel is dit type vloer de juiste keuze. Een cementgebonden vloer is bestand tegen de middelzware belasting waar een winkel- of kantoorvloer dagelijks aan blootgesteld wordt.
Verschil met een gietvloer
Een woonbeton vloer lijkt veel op een gietvloer, maar er zijn een aantal verschillen. Woonbeton is een cementgebonden vloer, terwijl een gietvloer bestaat uit een synthetisch mengsel van meerdere componenten. De vloeren verschillen ook in dikte. Een woon beton vloer is vaak dikker en daardoor een stuk sterker dan een gietvloer. Een voordeel van zo’n dikkere laag is dat er makkelijk vloerverwarming in de vloer verwerkt kan worden.
Cementgebonden vloer in jouw interieur
Een cementgebonden vloer is eenvoudig in onderhoud en heeft een strakke, naadloze uitstraling. Het past hierdoor perfect in een modern interieur. Door de mogelijkheden op het gebied van kleur kunnen wij je woonbeton vloer aanpassen aan de uitstraling van jouw interieur. Je geniet daarnaast van alle gemakken die een woonbeton vloer biedt op het gebied van onderhoud. Woonbeton kan eenvoudig worden gereinigd en heeft geen periodiek terugkerend onderhoud. De vloer wordt in elke gewenste ruimte oplosmiddelvrij aangelegd en stoot stof en vuil af. Dit maakt een woonbeton vloer ideaal voor iemand met allergieën.
Cementgebonden vloer in een zakelijke omgeving
Een cementgebonden vloer past niet alleen in stijlvolle interieurs van particulieren, maar komt ook uitstekend tot zijn recht in een zakelijke omgeving. Woonbeton is bestand tegen middelzware belasting en is dan ook onder meer geschikt om te leggen in winkels en showrooms. Natuurlijk past deze vloer ook prima in de eigentijdse omgeving van een modern kantoor. Ook hier komt het onderhoudsvrije karakter naar voren als voordeel dat aansluit bij de naadloosheid en poriëndichtheid van woonbeton.
De prijs van een woon beton vloer
De prijs van een vloer van woonbeton is van veel factoren afhankelijk. Het is daarom lastig om een vaste prijs per vierkante meter te bepalen. De volgende factoren spelen mee in de uiteindelijke offerte voor jouw woonbeton vloer:
Het oppervlak
Het oppervlak is logischerwijs voor een groot deel bepalend voor de prijs. Het is echter niet zo dat de prijs per vierkante meter altijd vast staat, en dat de grootte van het oppervlak simpelweg vermenigvuldigd wordt met deze prijs.
Het leggen van een woonbeton vloer is een arbeidsintensieve klus, het werkt alleen iets anders dan met een ander soort vloer. Voor een woonbeton vloer geldt: hoe groter het oppervlak, hoe goedkoper het is per vierkante meter. Om een offerte te maken is de oppervlakte dus belangrijk.
De ondergrond
Een ander belangrijk element is de ondergrond waarop de vloer gelegd wordt. Een woon beton vloer is tussen de 3mm en 10mm dik, de dikte waar uiteindelijk voor gekozen wordt is afhankelijk van de ondergrond en type woonbeton. Hoe dikker de vloer, hoe hoger de prijs per vierkante meter zal liggen.
Het design
Je kunt kiezen voor een woonbeton vloer met standaardkleuren als zwart, wit en grijs. Het is echter ook mogelijk om de vloer van een andere kleur te voorzien. Dit heeft als voordeel dat een woon beton vloer aangepast kan worden binnen het interieur, wel heeft de kleur invloed op de uiteindelijke prijs. Voor het kleuren van een cementgebonden vloer wordt namelijk veel kleurstof gebruikt. Een gekleurde vloer is dan ook duurder dan een vloer met een basiskleur.
Extra’s
Een woon beton vloer is uit te rusten met verschillende extra’s zoals vloerverwarming of een waterafstotende laag. De offerte voor je cementgebonden vloer zal aangepast worden op basis van de gewenste extra’s.
Vloerverwarming en woon beton vloer
Vloerverwarming heeft steeds vaker de voorkeur ten opzichte van centrale verwarming. Dit heeft te maken met de gelijkmatige verwarming en verkoeling die vloerverwarming biedt. Daarbij maakt een modern vloerverwarmingssysteem gebruik van naadloze buizen waardoor lekken bijna onmogelijk wordt, dit maakt het een veiligere oplossing dan een centrale verwarming.
Vloerverwarming is alleen niet geschikt voor elk type vloer. Woonbeton leent zich echter, net als een gietvloer, uitstekend voor vloerverwarming. Bij Gietvloer Betonlook kunnen wij beide producten leveren. Je hoeft dan niet te schakelen tussen twee bedrijven.
Het aanleggen
Wanneer wij een beton gietvloer aanleggen, doen wij dit in de volgende stappen.
Stap 1: Controleren en preparen van de ondervloer
Het voordeel van woonbeton is dat het op bijna elke ondervloer te leggen is. Belangrijk is wel dat de ondervloer vormvast en vlak is. Mocht dit niet zo zijn, dan egaliseren wij de ondervloer voordat we beginnen met het aanleggen van het woonbeton.
Stap 2: De vloer aanbrengen
Als de ondervloer goed afgewerkt is, kunnen onze specialisten beginnen met het handmatig aanbrengen van de woonbetonlaag. Het aantal lagen dat geplaatst wordt en de dikte daarvan hangt af van het type woonbeton dat je kiest.
We beginnen met het aanbrengen van de primer. Deze zorgt voor versteviging en verzegeling van de ondergrond. De primer voorkomt dat er gaatjes ontstaan in het woonbeton. Het is tevens een hechtingslaag tussen de ondervloer en het woonbeton. De primer heeft een droogtijd van 18 uur. Vervolgens brengen wij een tweede hechtlaag aan, om een optimaal resultaat te krijgen.
De derde laag die gelegd wordt is het woonbeton. De cementgebonden vloer wordt over de ondervloer gegoten en moet minimaal 24 uur drogen en uitharden. Na 24 uur is het woonbeton licht belastbaar, maar het duurt ongeveer 28 dagen voordat de vloer volledig is uitgehard.
Stap 3: Polijsten
Twee tot zeven dagen na het gieten kan de vloer worden gepolijst. Door het woonbeton te polijsten komt de kleur volledig tot zijn recht.
Stap 4: Verdere afwerking
Door middel van een vierde en vijfde laag werken wij de vloer af. Ten eerste brengen wij een laagje steenolie aan, ter bevordering van de kleurintensiteit van het beton. Tenslotte werken we de vloer af met de ‘PU Strong Topcoat’ zijdemat. Hiermee wordt jouw vloer extra slijtvast gemaakt, waardoor hij langer mooi blijft.
Interesse ?
Als je interesse in de mogelijkheden van woonbeton is gewekt en je wilt er nog meer over te weten komen, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met één van onze adviseurs. Wij verstrekken graag uitgebreide informatie over alle opties die deze vloer te bieden heeft en laten je uiteraard ook graag de mogelijkheden zien. Bel voor een afspraak om onze showroom te bezoeken of vraag zonder verplichtingen een offerte aan. Je kunt ons bereiken via 020 333 1267 of via onderstaande knop.
Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.
Een bezoek aan onze showroom:
In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.
Maak s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor je kunnen nemen.