Gietvloer of Betonvloer? Een aantal tips!

Er wordt steeds vaker voor een betonvloer of gietvloer gekozen in de moderne woning. Een gietvloer wordt vaak vergeleken met een betonvloer en andersom, maar er zijn een aantal grote verschillen tussen deze twee vloeren. Ze lijken op elkaar qua uitstraling, maar hebben allebei andere belangrijke eigenschappen. Wij vertellen u graag meer over de beton- en gietvloer en zetten de verschillen op een rij.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een moderne vloer die niet wordt gelegd, maar gegoten. Dit zorgt ervoor dat de vloer naadloos is en geen kiertjes of naden bevat. Het materiaal is zacht en flexibel, zodat de vloer mee rekt bij warmteverschillen en comfortabel aanvoelt.

Daarnaast zijn gietvloeren gemakkelijk schoon te maken en is er geen groot onderhoud nodig. Een gietvloer is geschikt voor elke woning en kan naar wens worden samengesteld. U heeft de keuze uit tientallen verschillende kleuren en tinten. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een print erin te verwerken.

Een betonvloer in huis

Een betonvloer, de naam zegt het al, is een echte betonnen vloer. Deze wordt niet in de woning gegoten, maar gestort en gevlinderd. Vervolgens krijgt de betonvloer een toplaag met het gewolkte effect. U kunt zelf kiezen welke kleur of structuur de vloer krijgt.

Een betonvloer is gemaakt van een hard en sterk materiaal en daarom is het belangrijk dat er voorzichtig mee om wordt gegaan. Na verloop van tijd kan de betonvloer zelfs gaan scheuren, dit kan echter met een reparatiebeurt worden verholpen.

Daarnaast is het materiaal niet bestand tegen wisselende temperaturen en raden wij een combinatie met vloerverwarming niet aan.

Wat is het verschil tussen een gietvloer en betonvloer?

Er zijn een aantal grote verschillen tussen beton- en gietvloeren. Het is verstandig om van tevoren onderzoek te doen naar de eigenschappen van de vloeren. Wij zetten een aantal belangrijke verschillen op een rij waar rekening mee moet worden gehouden.

Dikte en sterkte

Een betonvloer is hard en sterk, maar niet erg flexibel in tegenstelling tot een gietvloer. Een betonvloer kan hard en koud aanvoelen, terwijl een gietvloer als comfortabel wordt ervaren.

Vochtbestendigheid

Gietvloeren zijn vochtwerend en kunnen in de gehele woning worden geplaatst. Een betonvloer neemt vocht op, waardoor deze niet geschikt is voor in de keuken of badkamer.

Verschillend aanbod

Een betonvloer is grijs, maar er kan pigment worden toegevoegd om een donkere kleur te creëren. Een gietvloer kan in allerlei verschillende kleuren worden aangebracht; van wit tot zwart. Het aanbod qua kleuren is bij een gietvloer groter.

Vloerverwarming

Aangezien een gietvloer relatief dun is, kan het goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Daarnaast rekt de vloer goed mee. Een betonvloer zal gaan scheuren als deze regelmatig wordt verwarmd.

Kies voor de betonlook

Wilt u genieten van de vele voordelen van een gietvloer, maar de uitstraling van beton in huis toepassen? Kies dan voor een gietvloer met betonlook. Deze vloer bestaat uit kunststof in plaats van beton. Een betonlook vloer is onderhoudsarm, vochtbestendig en goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over scheuren.


Vrijblijvende offerte


Bel 020 333 1267

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maakt u s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.Vrijblijvende offerte